Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική πρωταγωνιστούν πια στην καθημερινότητα του κόσμου, αφού η καραντίνα μας έχει περιορίσει στο έχετεσπίτι.Εάν
κουραστεί από τις ...
συνηθισμένες συνταγές, ένα σεφ από την Ιαπωνία, ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων Τσουνεκάβα αποκάλυψε ένα γλυκό, που μπορεί να φαίνεται περίπλοκο, αλλά δεν χρειάζεται μεγάλη εμπειρία για να το φτιάξει κάποιος. Η προετοιμασία του γλυκού που έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου απαιτεί 30 λεπτά και λίγα υλικά.
Υλικά:
Ζελατίνη
Νερό
Κρυσταλλική ζάχαρη
Γάλα
Σιρόπι (νερό, ζάχαρη και χρώμα ζαχαροπλαστικής) ή χυμός φρούτων
Εκτέλεση
Βήμα 1. Ανακατέψτε 4 γραμμάρια ζελατίνης, 150 ml νερό και 60 γραμμάρια ζάχαρη. Ζεσταίνετε το μείγμα να βράσει.
Βήμα 2. Προσθέστε 300 ml γάλακτος στο μείγμα. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει και περιμένετε μέχρι να στερεοποιηθεί η ζελατίνη.
Βήμα 3. Σε ξεχωριστό δοχείο, επαναλάβετε το βήμα 1.
Βήμα 4. Ανακατέψτε άλλα 300 ml νερό στο δεύτερο δοχείο, προσθέστε 20 ml σιρόπι ή χυμού φρούτων. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Βήμα 5. (προαιρετικό). Επαναλάβετε τα βήματα 3 και 4 για να προσθέσετε τα χρώματα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
Βήμα 6. Αφήστε κάθε μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά και έπειτα βάλτε τα πολύχρωμα μίγματα στο ψυγείο.
Βήμα 7. Κόψτε το μείγμα με την ζελατίνη που έχει χρώμα σε μικρούς κύβους και τοποθετήστε τους στην κορυφή της μείγματος με το γάλα που έχει λευκό χρώμα και αποτελεί τη βάση του γλυκού.
συνηθισμένες συνταγές, ένα σεφ από την Ιαπωνία, ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων Τσουνεκάβα αποκάλυψε ένα γλυκό, που μπορεί να φαίνεται περίπλοκο, αλλά δεν χρειάζεται μεγάλη εμπειρία για να το φτιάξει κάποιος. Η προετοιμασία του γλυκού που έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου απαιτεί 30 λεπτά και λίγα υλικά.
Υλικά:
Ζελατίνη
Νερό
Κρυσταλλική ζάχαρη
Γάλα
Σιρόπι (νερό, ζάχαρη και χρώμα ζαχαροπλαστικής) ή χυμός φρούτων
Εκτέλεση
Βήμα 1. Ανακατέψτε 4 γραμμάρια ζελατίνης, 150 ml νερό και 60 γραμμάρια ζάχαρη. Ζεσταίνετε το μείγμα να βράσει.
Βήμα 2. Προσθέστε 300 ml γάλακτος στο μείγμα. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει και περιμένετε μέχρι να στερεοποιηθεί η ζελατίνη.
Βήμα 3. Σε ξεχωριστό δοχείο, επαναλάβετε το βήμα 1.
Βήμα 4. Ανακατέψτε άλλα 300 ml νερό στο δεύτερο δοχείο, προσθέστε 20 ml σιρόπι ή χυμού φρούτων. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Βήμα 5. (προαιρετικό). Επαναλάβετε τα βήματα 3 και 4 για να προσθέσετε τα χρώματα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
Βήμα 6. Αφήστε κάθε μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά και έπειτα βάλτε τα πολύχρωμα μίγματα στο ψυγείο.
Βήμα 7. Κόψτε το μείγμα με την ζελατίνη που έχει χρώμα σε μικρούς κύβους και τοποθετήστε τους στην κορυφή της μείγματος με το γάλα που έχει λευκό χρώμα και αποτελεί τη βάση του γλυκού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου